Crêpe of galette?
Het verschil tussen deze twee gerechten is typisch voor Bretagne en weerspiegelt de regionale diversiteit. Crêpes worden vaak gemaakt met tarwebloem en geserveerd als zoet gerecht, terwijl galettes meestal met boekweitmeel worden bereid en hartig zijn.
In het westen van Bretagne worden crêpes zowel van tarwe- als van boekweitmeel gemaakt. In het oosten, echter, wordt boekweitmeel voornamelijk gebruikt voor galettes, die vaak hartig worden gegeten, bijvoorbeeld met kaas, ham, of een ei.
Belle-Olio biedt deze lekkernijen aan tijdens de herfst- en wintermaanden in hun pop-up in Denderbelle. Elke tweede en laatste zondag van de maand kun je genieten van deze specialiteiten.
Op zondag 27 oktober zijn we open van 11u30 tot 15u, dus kom gerust langs voor een heerlijke culinaire ervaring!
Reserveren is mogelijk voor onze crêpe- en galettespecial, want vol is vol! Bij goed weer kan je zelfs gezellig op ons terras plaatsnemen.
Info: 0471 29 45 93