Onze Mediterrane specerijen box een heerlijk recept uit mediterrane keuken.
De mediterrane keuken is de keuken van het Middellandse Zeegebied en bestaat onder andere uit de tientallen verschillende keukens uit Spanje, Portugal Italië, Griekenland en een deel van het zuiden van Frankrijk
De traditionele keukens van deze regio's ontstonden voornamelijk door het gebruik van verse producten uit de omgeving met als basis de simpelheid of puurheid van het gerecht.
Bereiding:
-
Kleur het vlees aan in de pan kruid met een snuifje paprika poeder en peper en zout.
-
Verwarm de oven voor op 200 graden
-
Bak het vlees verder af in de oven en besprenkel het met de olijfolie van knoflook. Gedurende 25 min
-
Kook de pasta al dente volgens de verpakking met een snuifje zout.
-
Giet de pasta af meng met een paar eetlepels pesto .
-
Serveer de pasta met de kip
Tips : Je kan de kip door ander vlees vervangen zelfs vis BV. kalkoen, kalfsfilet , zalmfilet ,………
Als extra aanvulling kan je bij de pasta kersttomaten aan toevoegen, burrata, champignons , artisjok enz……..
Brandnetel is een zeer veelzijdig kruidje. Het is een typisch voorjaarskruid dat je lichaam kan ondersteunen bij de jaarlijkse grote schoonmaak. Brandnetel reinigt, bouwt op, geeft nieuwe levenskracht en kan de weerstand helpen verhogen. Brandnetel werkt sterk ontzurend, is ondersteunend bij bloedarmoede door het hoge ijzergehalte, kan ingezet worden bij reumatische aandoeningen en heelt en reinigt de huid. Ze prikkelt dus niet alleen vanbuiten, maar ook vanbinnen, zodat alles weer wakker wordt en kan gaan stromen.