Erwtensoep
Ingrediënten
- 1 eetlepel GREENOLIA BIO olijfolie
- 1 kg verse of diepvrieserwten
- 1 ui, fijngesnipperd
- 2 teentjes knoflook, gesnipperd
- 1 blokje kippenbouillon
- 1/3 kopje muntblaadjes
- Bladeren van kardemom en extra olijfolie GREENOLIA BIO om te serveren
bereidingswijze
- Verhit GREENOLIA ORGANIC olijfolie in een pan op middelmatige tot hoge temperatuur.
- Fruit de ui en knoflook tot ze zacht zijn, vaak roerend, gedurende ongeveer 5 minuten.
- Voeg de bouillon toe. Voeg als het kookt de munt en erwten toe. Dek af en blijf ongeveer 3 minuten brouwen, tot de erwten zacht zijn. De kleur van de erwten moet nog groen zijn.
- Haal de pan van het vuur en klop het mengsel er meteen in met de staafmixer, voeg zout en peper toe.
Tip: Als we de soep in de warme pan laten staan, verliest hij zijn groene kleur. Daarom serveren we het in één keer, in afzonderlijke kommen, met een paar druppels GREENOLIA ORGANIC olijfolie, versgemalen peper en kardemomblaadjes om te garneren.