Collectie: Frantoio Oleario Cirulli - Italië
Frantoio Oleario Cirulli is momenteel een snc opgericht in 2014 met als doel de activiteit van het malen van olijven, de opslag en de verpakking van Extra Vierge Olie op industrieel niveau te ontwikkelen.
Il Frantoio Oleario Cirulli is al ongeveer 70 jaar actief in de sector, toen de landbouwondernemer Nicola Cirulli, zijn instinct volgend en zijn eigen organisatorische vaardigheden aanvoelde, in de jaren 50 begon met de maalactiviteit in Andria (Apulië) en begon met de productie van Extra Vierge Olijfolie .
Giuseppe, zoon van Nicola Cirulli zet het bedrijf voort, bijgestaan door zijn zonen Nicola en Raffaele die innovatie beginnen te brengen .
De olie uit onze molen wordt uitsluitend verkregen door mechanische processen en zonder toevoeging van enig product. Het is ongeraffineerd en ongefilterd en wordt koud geëxtraheerd om de organoleptische eigenschappen en de hoeveelheid antioxidanten die van nature in het fruit aanwezig zijn, te behouden. Het fruitige aroma met gemiddelde intensiteit is in perfecte balans tussen bittere en kruidige hints. De kostbare geur van de gezonde en verse Coratina-olijf is ideaal om elk gerecht te begeleiden en de smaken te versterken.
De liefde voor het land, de passie voor het werk en de zorg voor de producten zijn kenmerkend voor de familie Cirulli. Sinds het begin van de twintigste eeuw cultiveert de familie Cirulli met passie en traditie een eeuwenoude kunst: de productie van Extra Vierge Olijfolie. Drie generaties lang heeft de olie die in de Cirulli-oliemolen wordt geproduceerd, zijn kwaliteiten behouden dankzij de zorg die de mannen van de familie besteden aan de hele productiecyclus: van de groei tot het snoeien van de plant, van de olijvenoogst tot de transformatie en verpakking van de olie en let ook op de grondbewerking.
Gelegen in het Andria-gebied, in het hart van de Murgia van Noord-Bari, wordt de Frantoio Cirulli omgeven door het karakteristieke olijflandschap bestaande uit meer dan 13.000 hectare en meer dan 3 miljoen prachtige olijfbomen die olijven van Coratina-kwaliteit produceren die de geproduceerde olie geven de kenmerken waarvoor over de hele wereld wordt gewaardeerd.
Onze olijfbomen, Coratina-variëteit, verspreidden zich vervolgens door de omgeving, zodat het vandaag de dag een van de meest gecultiveerde kwaliteiten is in het noordelijke deel van de provincie Bari.
De Coratina-olijfboom heeft een opmerkelijke aanleg voor teelt dankzij zijn aanpassingsvermogen en slaagt erin zich zonder grote problemen te ontwikkelen op verschillende soorten grond, zelfs als deze stenig is of met een aanzienlijke concentratie kalksteen. Het heeft een gemiddelde grootte, met een geëxpandeerde kroon en korte takken.
Een van de kenmerken is de uitstekende weerstand tegen klimatologische tegenslagen en parasitaire ziekten. Deze kenmerken maken het bijzonder in de biologische landbouw waar geen chemicaliën worden gebruikt in de strijd tegen parasieten en verschillende pathologieën.