🌟 Welkom in de ziel van Filotea! 🌟

🌟 Welkom in de ziel van Filotea! 🌟

Bij Filotea koesteren ze hun passie voor ambachtelijke pasta en de mensen die dit mogelijk maken. Deze meesterpasta-makers volgen met liefde het eeuwenoude recept uit de regio Marche, onze toegewijde kneedsters leggen de pasta nog steeds met de hand op de frames, en onze hardwerkende teamleden zorgen voor de perfecte verpakking.

Ondanks de groeiende wereldwijde vraag blijven ze trouw aan ons ambachtelijke erfgoed, omdat we geloven dat de ware rijkdom van onze pasta schuilt in zijn authenticiteit en smaak, zoals het altijd is geweest.

Bij Belle-Olio houden we van deze ambacht en vonden dat wij jullie de kans moesten geven om dit ook zelf te kunnen proeven. 

🍝 Proef de pure Italiaanse traditie met Filotea! 🇮🇹💫 

Heb je je ooit afgevraagd waarop de juryleden letten tijdens een pastaproeverij?

Vandaag willen we je uitleggen welke criteria meer of minder nuttig zijn om de kwaliteit van pasta te beoordelen, namelijk:

 De kleur, die informatie kan geven over het type droog- en verwerkingsproces en de kwaliteit van de grondstoffen.

  • De kleverigheid die aangeeft hoeveel zetmeel aanwezig is en zichtbaar is wanneer de pasta wordt gekookt en moeilijk te scheiden is.
  • Hechting, geeft aan hoeveel pasta "vastplakt" aan de tanden na het kauwen ervan.
  • Elasticiteit, de weerstand van de pasta tegen rekken. Om als kwaliteitspasta te worden beschouwd, mag deze niet direct breken, maar mag ze ook niet oneindig uitrekken.
  • Zenuw, de weerstand die de pasta biedt tegen samendrukking. Bijvoorbeeld, te gaar gekookte pasta heeft geen zenuw.
  • Hardheid, de maat voor de kracht die nodig is om de pasta tussen de snijtanden te breken.
  • Smaak, altijd subjectief, maar zonder saus moet het naar en ruiken naar tarwe.

 Nu is het jouw beurt, laat ons zien wat je hebt geleerd over pastaproeven. We dagen je uit om technisch een van onze pastavormen te beoordelen.

Terug naar blog