Père et Fils - Chardonnay Viognier (WIT)

Père et Fils - Chardonnay Viognier (WIT)

Het verhaal:

In 1202, begonnen de monniken  in de abdij van Fontcaude wijnstokken te verbouwen. Men heeft geen idee hoe het smaakte. Maar we kunnen ons voorstellen dat het goed was. Toen tijdens de revolutie van 1789, nam de stat over en verdreef de monniken. Maar in 1791 kocht de familie Miquel het terug.

Het is pas van in 1970 toen de zoon Henry Miquel besloot de Syrah te planten. Sommigen verklaarden en gek, maar het werkte niet alleen het werd wereld beroemd en zo kreeg hij de naam van Henry meneer Syrah. 

Père et Fils betekent 'Vader en Zoon'. In dit geval zijn het Henri en Laurent. Henri, de vader, brengt de ervaring en kennis van het land mee. Laurent voegt het lef toe om te veranderen zoals de dingen altijd waren. Ze probeerden meer dan zestig melanges voordat ze bij de uitverkorenen terechtkwamen. Het is een samenwerking waar twee generaties aan werken. Maar we denken dat je zult denken dat het het wachten waard was.

De smaak:
Het is licht en fris. Dit heeft te maken met de druif en het tijdstip waarop deze is geoogst. 'S Nachts, als de zon ondergaat, zijn de druiven knapperiger en gelukkiger. Je merkt een vleugje citroen, een vleugje amandel en een subtiele afdronk van abrikoos. Of misschien niet, en dat is oké.
Bij het eten: 
We raden delicatere gerechten aan. Een zomerse salade, witte vis of misschien zelfs een kipgerecht. Maar we kennen wel iemand die het lekker vindt met pistacheroomijs. En wij oordelen niet.

Geniet gerust ook van onze andere wijnen van Père et Fils : 
Laurent Miquel - Cabernet Syrah (Rood)
Laurent Miquel - Cinsault Syrah (Rosé)

 

Bij Belle-Olio, genieten we van mooie kleuren, geuren en smaken en dat bied Laurent Miquel aan in een fles van geneugten.  Een aanrader. 

Terug naar blog