Zinderende Citroen Knoflook Garnalen

Zinderende Citroen Knoflook Garnalen

Je lichaam herstellen na de feestdagen, dat doe je best met een mediterrane gerecht, de overvloed van oliën en natuurlijke ingrediënten, brengen je lichaam terug op rust voor 2023. 
  • 1/2 kg rauwe garnalen, schelpen verwijderen. 
  • 1/2 kopje extra vergine olijfolie
  • 1 prei, dun gesneden (alleen wit)
  • 6 teentjes knoflook- of gebruik gerust de Ariston garlic. 
  • 1 citroen
  • zout, naar smaak
  1. Fruit de prei in olijfolie en een snufje zout tot ze zacht zijn. Voeg knoflook toe, bak nog 1 minuut.
  2. Voeg garnalen toe en kook tot ze roze zijn. Haal van het vuur. Pers citroensap uit een halve citroen. Zout, naar smaak.
  3. Serveer onmiddellijk. Sprenkel de resterende sappen uit de pan op elk bord garnalen. Serveer met partjes citroen en knapperig brood (om de olie op te zuigen).
Terug naar blog