Je lichaam herstellen na de feestdagen, dat doe je best met een mediterrane gerecht, de overvloed van oliën en natuurlijke ingrediënten, brengen je lichaam terug op rust voor 2023.
- 1/2 kg rauwe garnalen, schelpen verwijderen.
- 1/2 kopje extra vergine olijfolie
- 1 prei, dun gesneden (alleen wit)
- 6 teentjes knoflook- of gebruik gerust de Ariston garlic.
- 1 citroen
- zout, naar smaak
-
Fruit de prei in olijfolie en een snufje zout tot ze zacht zijn. Voeg knoflook toe, bak nog 1 minuut.
-
Voeg garnalen toe en kook tot ze roze zijn. Haal van het vuur. Pers citroensap uit een halve citroen. Zout, naar smaak.
-
Serveer onmiddellijk. Sprenkel de resterende sappen uit de pan op elk bord garnalen. Serveer met partjes citroen en knapperig brood (om de olie op te zuigen).