4C Frantoio Olijfolie

Collectie: 4C Olijfolie - Portugal

De naam 4C die aan de olie wordt gegeven, komt van de 4 Curela's van olijfgaarden die de producent heeft. Courela is de naam die aan een stuk land wordt gegeven.

De kwaliteit van de Portugese oliën profiteerde enorm van de investeringen in nieuwe olijfboomgaarden die eind jaren 90 begonnen en die tot op de dag van vandaag voortduren, grotendeels dankzij de irrigatiemogelijkheden die de Alqueva-dam biedt. De nieuwe plantages, meestal van het intensieve type, gingen gepaard met investeringen in moderne molens. Aan de andere kant gaven wetenschappelijke studies die aan het einde van de vorige eeuw werden uitgevoerd, olijfolie onverwacht een prominente plaats, aangezien de voedingswaarde en gezondheidsvoordelen ervan werden erkend als een fundamenteel onderdeel van het mediterrane dieet. Tegelijkertijd met de invoering van nieuwe extractietechnologieën, de creatie van beschermde oorsprongsbenamingen (BOB) voor olijfolie en het verschijnen van gebottelde olie gemaakt van een enkele olijvensoort. parallel,

Tegenwoordig is olijfolie een echt olijvensap geworden en de verschillende soorten vinden steeds meer nieuwe toepassingen in de keuken, afhankelijk van de creativiteit van de gepassioneerde amateurs.