Collectie: Castelines
Als je in de Provence geboren bent, kun je niet leven zonder de geuren van het kreupelhout, de adem van de mistral, de streling van de zon en de magie van de olijfboom, deze duizend jaar oude boom, met zijn golvende gratie, die het landschap vormt.
⏤ Catherine en Jean-Benoît Hugues, olijventelers in Baux de Provence
-
Een kleine familie oliemolen gemaakt door Jean-Benoît Hugues in het hart van de Provence, met deze struikgewas, 45 ha olijfbomen en het geluid van krekels.
- Nummer 1 in Frankrijk met een score van 96/100 in de FLOS OLEI-gids.
- Koude extractie zonder toevoeging van water.
- Het resultaat van jarenlange reflectie en selectie op zoek naar het beste, de smaak, het karakter met respect voor de typischheid en identiteit van onze olijfbomen in de AOP Vallée des Baux-de-Provence.
- Smaak: de groene fruitigheid bij uitstek met al zijn frisheid, zijn goed gemarkeerde tonen van rauwe artisjok en verse amandel, zijn vleugje bitterheid en een peperige noot in de afdronk.
- Rassenverdeling: Aglandau 60%, Grossane 21%, Salonenque 18%, Verdale, 1%.
- Minimale zuurgraad van 0,23 g.